Lasiterassilla lisää neliöitä ja asumisviihtyvyyttä

02.01.2023

Rennon ja leppoisan kotoilun vastapainona kesään kuuluu usein jos jonkinmoisten juhlien järjestämistä.

Rennon ja leppoisan kotoilun vastapainona kesään kuuluu usein jos jonkinmoisten juhlien järjestämistä. Oli sitten kyseessä lakkiaiset, rippijuhlat, ristiäiset tai vain rento yhdessäolo hyvien ystävien kanssa, varmistaa lasitettu terassi juhlien onnistumisen. Iänikuiset huolestuneet taivaalle tuijottelut jäävät historiaan, kun ateria- ja lahjapöydät voi kattaa suoraan lasitetun terassin suojiin. Loppukesän iltojen hiipuessa nautinnolliseen pitkään hämärään on mukava sytyttää kynttilät ja lyhdyt, napsauttaa terassilämmitin päälle ja antaa juhlien jatkua!

Lasitettu terassi pitää myös kätevästi kutsumattomat lintu- ja hyönteisvieraat loitolla. Hyttysparvet jäävät lasin taakse inisemään, eikä ruoantähteille halajavista ampiaisistakaan tarvitse enää kantaa murhetta. Kärpäset, paarmat ja kaikki mahdolliset öttiäiset pysyvät kaukana häiritsemästä kesän pitkiä ihania päiviä.

Lintujen laulua on miellyttävää kuunnella kesäsiltaisin, mutta valitettavan usein kauniiden sävelien hintana saa siivota ilmaisia konsertteja tarjoavien esiintyjien jätöksiä terassin kalusteilta ja pinnoilta. Varsinkin tekstiileille mäjähtänyt ikävä yllätys tuottaa tarpeetonta vaivaa ja saattaa pahimmillaan aiheuttaa jopa useiden satojen eurojen pesulalaskun. Lasitetulla terassilla tätä vaaraa ei kuitenkaan ole, vaan arvokkaimmatkin tekstiilit voi jättää koristamaan huolella sisustettua terassikokonaisuutta.

Suora ja jatkuva auringonpaiste saattaa välillä olla haitallinen herkimmille kankaille. Sälekaihtimilla, verhoilla tai vain huonekalujen tarkoituksenmukaisella sijoittelulla on helppoa auttaa tekstiilejä kestämään pohjoisen auringon säälimätön paahde.