Eristyslasit - Lämpölasit

Eristyslaseilla pidät lämmön sisällä ja kylmän ulkona.


Eristyslasit - Eristyslasielementit
Eristyslasit - Eristyslasielementit

Eristyslasit - Lämpölasit

Eristyslasi on elementti, jossa kaksi tai useampia laseja kiinnitetään ilmatiiviisti toisiinsa lasin reunoja ympäröivien välilistakehien ja elastisten massojen avulla. Eristyslaseja käytetään mm. ikkunarakenteissa, ulko-ovissa, lasikatteissa ja kokolasisissa julkisivuissa.

Eristyslasin lämmöneristävyys.
Eristyslasilla saavutetaan parempi lämmöneristävyys kuin käyttämällä yksittäisiä laseja. 

Kahdesta lasilevystä valmistetut 2K-eristyslasit soveltuvat pienempään lämmöneristystä vaativiin tiloihin ns.puolilämpimiin tiloihin kuten autotalleihin. 2K-eristyslaseja käytetään myös jonkin verran asumiskäytössäkin. 

Kolminkertaiset 3K-eristyslasit on enemmän käytetty asumiskäyttöön tarkoitettujen tilojen ikkunoissa ja ovissa.

Mikä on eristyslasin U-arvo

Eristyslasin U-arvo kertoo, kuinka paljon energiaa yhden neliömetrin kokoinen lasi watteina läpäisee, kun lämpötilaero eristyslasielementin ulko- ja sisäpuolella on yksi aste (W/m2K). Eristyslasin U-arvo kuvaa siis eristyslasin lämpöteknistä suorituskykyä. 

Mitä pienempi U-arvo eristyslasilla, sitä parempi lämpötekninen suorituskyky. Tavallisen kaksikerroksisen eristyslasin, 4mm laseista ja 12mm välilistasta koostuvan eristyslasielementin U-arvo on suhteellisen hyvä, 2,8.

Vaihtamalla toinen tavallinen lasi eristyslasielementiin 4mm selektiivilasiin ja argoniin, U-arvo paranee ja päästään arvoon 1,3.