Laminoitulasi - Kaidelasi

Laminoidussa lasissa on useita lasilevyjä liimattu päällekkäin niin että väliin jää tarkoitukseen valmistettu muovikalvo


Kaidelasit laminoitu turvalasi kirkas
Kaidelasit laminoitu turvalasi kirkas

Laminoitulasi - Kaidelasi

Laminoitu kaidelasi rikkoutuessaankin pysyy yhtenäisenä näin ollen sirpaleet aiheuta vaaraa.  Laminoituun lasiin ei myöskään synny aukkoa vaan se pysyy rikkinäisenäkin sadetiiviinä omalla paikallaan ikkuna-aukossa tai lasikaiteessa kiinni.

Laminoitulasi on kaksi tai useampia lasilevyjä liitetty yhteen esim. PVB-muovikalvolla (polyvinyylibutyraali), EVA-laminoimalla (etyyli-vinyyli-asetaatti) tai PMMA-hartseilla (polymetylimeta-akrylaatti). Voidaan käyttää useita lasilaatuja ja erilaisia PVB-kalvoja tai polykarbonaattilevyjä, joilla saadaan eri ominaisuuksia laminoidunlasin rakenteelle (panssarilasit, luodinkestävät lasit). Yksittäiskäyttö tai eristyslasin osana. Rikkoutuessa lasin palat pysyvät kiinni muovikalvossa. On ns. turva- tai suojalasi.

Laminoitu lasi voi olla esimerkiksi 3+3. Tämä tarkoittaa että kaksi tavallista 3 mm paksuista float lasia on laminoitu yhdeksi laminoiduksi lasiksi. Samalla tavalla, laminoitu lasi 4+4 tarkoittaa, että kaksi tavallista 4mm paksuista float lasia on laminoitu yhdeksi laminoiduksia lasiksi.

Milloin tarvitaan laminoitulasi

Laminoitu lasi vaaditaan usein rakennusmääräysten perusteella. Rakennusalalla puhutaan usein turvalaseista.

Yleisesti voidaan sanoa, että jos lasi rikkoutuessaan voi aiheuttaa ihmiselle vaaraa tai tippumisvaaraa, on käytettävä laminoitua lasia, tai turvalasia.

Yleisimpiä käyttökohteita laminoidulle lasille:

  • Tuulilasit
  • Työkoneidenlasit
  • Kaidelasitukset
  • Lasikaiteet
  • Lasiseinät
  • Pesuhuoneiden lasitukset

Jos et ole varma tarvitsetko kohteessasi laminoitua lasia, varmin tapa on ottaa meihin yhteyttä ja kysyä.

Toimitamme laminoidut lasit myös valmiiksi työstettyinä, hiottuina ja niin yksityisille kuin yrityksillekin suuriin kohteisiin/projekteihin.