Terassilasituksesta voi saada kotitalusvähennyksiä

31.12.2022

Vaikka terassilasitus tunnetusti lisää sekä terassin käyttöarvoa että myös kiinteistön jälleenmyyntihintaa

Vaikka terassilasitus tunnetusti lisää sekä terassin käyttöarvoa että myös kiinteistön jälleenmyyntihintaa, saattaa suhteellisen arvokas kertahankinta silti mietityttää jo pelkästään kustannuksellisista syistä. Siksi lasitetun terassin hankintaa suunnittelevan on hyödyllistä tietää, että lasitetun terassin hankkimisesta on mahdollista saada kotitalousvähennyksiä. Tässä blogissa kerromme miten hakeminen käytännössä tapahtuu ja annamme käytännön esimerkin, jonka avulla voit arvioida oman vähennyksenne suuruutta.

Kotitalousvähennys lasketaan työn hinnasta

Kuten kaikessa rakentamisessa myös lasitetun terassin kohdalla kustannukset jakautuvat karkeasti materiaaleihin ja työhön. Kotitalousvähennyksiä hakiessa on hyvä tietää, että ne koskevat nimenomaan työn osuutta hankinnasta. Siksi on tärkeä tarkistaa, että laskussa on selkeästi eritelty työn osuus kokonaiskustannuksesta. On myös hyvä varmistaa, että laskussa eritellyssä hinnassa on jo mukana arvonlisävero. Kotitalousvähennys lasketaan nimittäin aina työn arvolisäverollisesta hinnasta.

Kotitalousvähennysten laskentatapa ei ole vakio, vaan siihen vaikuttavat mm. muutokset taloudessa ja poliittisissa linjauksissa. Vuonna 2023 kotitalousvähennys on 40 % terassilasituksen asentamisen arvonlisäverollisesta hinnasta. Tällä kaavalla saadusta luvusta vähennetään vielä omavastuu, joka on vuoden 2023 verottajan linjauksen mukaan 100 euroa. Tämä on lopullinen kotitalousvähennyksen määrä.

Terassilasituksen kotitalousvähennys lasketaan sille vuodelle, jolloin lasku maksetaan. Vuonna 2023 maksimivähennys on 2250 euroa henkilöä kohden. Ja kyllä, tämä tarkoittaa sitä, että pariskunnat ovat oikeutettuja jopa 4500 euron vähennykseen.

Laskuesimerkki

Vuoden 2023 alkuvuodesta lukkoon lyödyn terassikaupan työn osuudeksi muodostuu veroineen tasan 5000 euroa. Tarkan markan miehenä Matti Meikäläinen muistaa kotitalousvähennyksen olevan tasan 40 % tästä hinnasta, eikä hän unohda 100 euron omavastuutakaan. Sepon kotitalousvähennyksen loppusummaksi tulee näin 1900 euroa. Sille summalle kyllä keksii kuka tahansa käyttöä.

Tarvittaessa lasimestarimme konsultoi teitä vähennyksiin liittyvissä kysymyksissä.

Jos lasitetun terassin tilaaminen on ajankohtaista, lue lisää ja pyydä tarjous lasimestariltamme.