Energiansäästöä lasitetulla terassilla

31.12.2022

Energian säästäminen on tällä hetkellä tärkeämpää kuin koskaan

Energian säästäminen on tällä hetkellä tärkeämpää kuin koskaan ja se koskettaa meistä jokaista. On olemassa paljon erilaisia keinoja säästää energiaa kotona. Oletko miettinyt, että lasitettu terassi on yksi niistä keinoista? Lasitetun terassin avulla teet kodistasi energiatehokkaamman ja säästät samalla lämmityskustannuksissa.

Lasitettu terassi sisätilan ja ulkoilman välitilana

Lasitettu terassi säästää energiaa, sillä se toimii välitilana sisätilan ja ulkoilman välillä. Koska lasitettu terassi on muutamaa astetta lämpimämpi kuin ulkoilma, on kodin lämpöhäviö selvästi pienempi. Vedon tunne katoaa lasitetun terassin avulla ja lämmityksen tarve sisätilassa pienenee. Lasitus myös nostaa terassin tai parvekkeen lämpötilaa tehden oleskelusta mukavampaa keväisin ja syksyisin. Parvekkeen vuotuinen käyttöaika voi pidentyä jopa 2,5 kuukaudella vuodessa. Lasitettu terassi on kuin iso tuulikaappi, josta viima ja tuuli eivät pääse samalla tavalla sisälle. Vedon tunteen vähenemisen lisäksi lasitus suojaa rakenteita Suomen vaihtelevilta sääolosuhteilta.

Rahansäästöä lasituksella

Parveke- tai terassilasitus säästää tutkitusti energiaa: energiansäästö on keskimäärin 6 % yhden lasitetutn parvekkeen tai terassin ansiosta. Keskimäärin lasitettu parveke säästää 200 kilowattituntia energiaa verrattuna lasittamattomaan. Parvekelasitus on myös pienentänyt asuntojen lämpötiloja. Lasituksen omaavissa asunnoissa oli keskimäärin 0,5 ja parhaimmillaan 1,0 asteen viileämpää, kuin niissä asunnoissa, joissa lasitusta ei ollut.


Hiilijalanjälkeä pienentämässä

Tutkimuksessa selvisi lisäksi julkisivulasituksen vaikutus yrityksen hiilijalanjälkeen. Suomen lasitetut parvekkeet tuottavat vuodessa 120 gigawattitunnin energiasäästön, mikä tarkoittaa euromääräisesti 1,2 miljoonaa. Yhden megawatin tuulivoimalan energiateho on keskimääräisesti kaksi gigawattituntia eli parvekelasituksen vaikutukset vastaavat 60 tuulivoimalaa. Tällä on iso merkitys, kun puhutaan yrityksen hiilijalanjäljestä.


Jos lasitetun terassin tilaaminen on ajankohtaista, lue lisää ja pyydä tarjous lasimestariltamme.Lähde: https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/123456789/6765/hilliaho.pdf?sequence=4&isAl-lowed=y